Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Salata Vinete Cu Maioneza

Salata Vinete Cu Maioneza. 1 avocado 1 dovlecel fiert zeama unei lamai sare 1/2 ceapa 3 catei us. 2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba, sare. warningnu folosiţi obiecte metalice sau roboţi de bucătărie. Multe persoane prefera salata de vinete cu usturoi, personal am incercat, dar din pacate aceasta combinatie nu este pe gustul meu. Mie imi plac foarte mult vinetele, se numara printre legumele mele preferate, desi cam toate legumele imi plac.

Tocați vinetele cu un tocător de lemn sau plastic până când obţineţi o pastă fină. Papabun a fost in vacanta; Mie imi plac foarte mult vinetele, se numara printre legumele mele preferate, desi cam toate legumele imi plac. Vinetele le spalam si le stergem cu prosoape de bucatarie. Când vine vorba de mâncăruri de vară, salata de vinete cu maioneză şi puţin usturoi e de departe preferata noastră.

Salata De Vinete Cu Maioneza Retete Practice
Salata De Vinete Cu Maioneza Retete Practice Source from : https://www.retetepractice.ro/retete/salata-de-vinete-cu-maioneza
Iubesc aceasa salata de vinete de pe vremea cand eram copil. Încerc să folosesc cât mai puţin ulei, astfel încât maioneza să nu fie prea. Peste vinete adaugam ceapa tocata si maioneza. Iubesc aceasta salata, neaparat facuta cu maioneza proaspat a facuta in casa. Imi plac preparate oricum, dar mai ales.

Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri fierte si 2 crude ~ 200 ml.

Imi plac puse aproape in orice fel de mancare. Atunci cand sunt in sezon, cumparam mai multe kilograme pe care le coacem si le pastram la congelator sau la borcan pentru iarna. În condiții de apartament, se pot coace pe o tablă pe aragaz. Am avut mare noroc ca am avut niste vinete mari si frumoase, carnoase, fara vinisoare negre, cu gust placut, dulceag. Salata de vinete cu maioneza este salata mea preferata pe timpul verii, alaturi de salata de rosii.

Astazi am avut pofta sa prepar vinete cu maioneza. Atunci cand sunt in sezon, cumparam mai multe kilograme pe care le coacem si le pastram la congelator sau la borcan pentru iarna. Ador salata de vinete, fie ca e cu maioneza sau simpla cu ceapa, este nemaipomenit de buna la micul dejun sau pe crochete ca aperitiv. Mie mi se pare mai bun asa decat la cuptor. Cand vinetele sunt foarte bine scurse, le tocam, adaugam sare si incepem sa le frecam cu o lingura de lemn.

Salată De Vinete Cu Maioneză De Casă Salată De Vinete Cu Ceapă In 11 Pași
Salată De Vinete Cu Maioneză De Casă Salată De Vinete Cu Ceapă In 11 Pași Source from : https://www.retetedecasa.com/salata-de-vinete-cu-maioneza-de-casa/
Pentru aceasta operatiune eu folosesc blenderul pentru ca imi place salata cat mai fina, insa puteti sa le tocati si cu tocatorul de lemn, la fel de bine. Salata de vinete cu maioneză e înșelătoare pentru că suportă mult mai mult ulei decât cea clasică, la care acesta băltește daca e în exces. Cateodata am nimerit vinete care erau iuti sau foarte negre. Amesteca bine vinetele tocate cu ceapa si maioneza si completeaza cu sare daca. Luati o tigaie mai veche, sau folositi o tabla speciala de copt vinete (am gasit in piata).

Opţional, se mai pot pune în această salată albuşul de la oul fiert tocat mărunt, ceapă.

Amesteca bine vinetele tocate cu ceapa si maioneza si completeaza cu sare daca. Adaugam ulei treptat, pana cand vinetele devin legate. Dar am revenit saptamana aceasta si avem deja cateva retete calde ce asteapta sa fie prezentate. Atunci cind alegem vinetele pentru copt trebuie sa stim ca acestea trebuie sa fie elastice si nu ulei adaugam pana cand obtinem cantitatea de maioneza dorita. Salata de vinete cu maioneza vinetele se coc pe flacara de la aragaz.pe jar vor iesi mult mai bune,pentru cine are posibilitatea sa faca foc de salata cu pui pieptul de pui se face pe gratar, iar cartofii si morcovul se pun la fiert.

Pentru aceasta operatiune eu folosesc blenderul pentru ca imi place salata cat mai fina, insa puteti sa le tocati si cu tocatorul de lemn, la fel de bine. 2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba, sare. Cea mai bună salată iese cu vinetele coapte la grătarul cu lemne sau cărbuni. Imi plac puse aproape in orice fel de mancare. Acestea trebuie să fie la temperaturi apropiate pentru a nu se tăia maioneza.

Salata De Vinete Reteta Pas Cu Pas Retete Culinare Cu Gina Bradea
Salata De Vinete Reteta Pas Cu Pas Retete Culinare Cu Gina Bradea Source from : https://pofta-buna.com/salata-de-vinete-reteta-pas-cu-pas/
Cateodata am nimerit vinete care erau iuti sau foarte negre. Salata de vinete cu maioneza. Aceasta este reteta mea preferata de salata de vinete cu maioneza ,pe care o fac destul de des.se poate face si de post,inlocuind maioneza cu ulei si putina zeama de lamaie. Acestea trebuie să fie la temperaturi apropiate pentru a nu se tăia maioneza. Poate fi si fara, asa simpla…, daca are feliute de rosii aproape, e perfect!

Poate fi si fara, asa simpla…, daca are feliute de rosii aproape, e perfect!

Dar am revenit saptamana aceasta si avem deja cateva retete calde ce asteapta sa fie prezentate. Adaugam ulei treptat, pana cand vinetele devin legate. Iubesc aceasa salata de vinete de pe vremea cand eram copil. Cred că rețeta cea mai iubită de români, atunci când este vorba despre vinete, este salata de vinete cu maioneză. Ingrediente salata de vinete cu maioneza.

Posting Komentar untuk "Salata Vinete Cu Maioneza"